Cumartesi , 23 Ocak 2021
Rootkitler, virüsler içinde kendisini gizleyerek bilgisayarınıza uzaktan erişim imkanı veren tehlikeli bir kötü amaçlı yazılımdır. Kök kullanıcı takımı olarak tanımlanırlar. Rootkitler sistem içine üst düzey yetki ile kuruldukları için nasıl hareket edeceklerini ve zararlarını bilmek oldukça güçtür. Virüsler bilgisayarınıza bulaştıklarında mutlaka bir amaç taşırlar, sadece sisteminize zarar vermek değil uzaktan erişimile bilgi çalmak, bootnet saldırılarında kullanmak ve kendi kötü niyetli amaçlarını yapmak için bulaşırlar. Virüs çeşitleri içinde en tehlikeli ve güvenliğinizi etkileyen rootkit yazılımlarıdır. Rootkit’ler önceleri çok kullanıcıya sahip sistemlerde alt düzey kullanıcıların bazı sistem dosyalarına erişimini engellemek için geliştirilmiş olmalarına rağmen bu özelliği kötü kullanıma sebep olmaktadır.
Rootkit yazılımlarının bir diğer önemli özelliği ise sistem içinde kendilerini oldukça iyi gizleyebilmeleridir, çoğu zaman sistem içinde çalışan bir dosya yada uygulama gibi davranarak antivirüs programlarının kendilerini bulmalarınıda engel olurlar ve arka planda haberiniz olmadan çalışırlar.
Genellikle Crack, pacth, keygen vb isimlerle illegal olarak paylaşılan yazılımlarla kolaylıkla buşalırlar. Sizin işinizi görese bile arka planda belirli açıklardan yararlanırlar ve sisteminizi savunmasız hale getirirler yada belli sitelere saldırılarda kullanabilirler.
Rookkit’ler kendilerini sistemin içine gömdükleri için birçok antivirüs yazılımı tarafından tespit edilmeleri oldukça zordur demiştik, antivirüs yazılımınızın rootkit temizleme özelliği olmasına dikkat ediniz. Rootkit temizleme araçlarından faydalanabilirsiniz. Rootkit temizleme araçları için en iyi ücretsiz rootkit temizleme araçları isimli makalemizi okuyabilirsiniz.
Ekim 23, 2014
Ekim 23, 2014
Ekim 23, 2014
Ekim 23, 2014