Pazartesi , 18 Ocak 2021
Meta etiketleri siteniz hakkında sadece arama motorlarının görebileceği ve anlayabileceği bilgileri sunmaya yarayan html taglarıdır. Sitede head bölümüne yazılırlar ve bir çok farklı bilgiyi barındırabilirler. Sitenizin arama motorları karşısında sizi temsil edecek olan yapılardır. Bu meta taglarına göre sitenizin ne ile alakalı olduğu ne anlşatmaya çalıştığı vs. gibi bir çok bilgiyi Seo için arama motorlarına verirler. Oyüzden bu taglara yarı bir önem vermemiz gerekmektedir.
Meta Tag sitenizin meta bilgilerinin kullanıldığı önemli bir alandır, o yüzden buradaki alanlar sitenizin performansı ve Seo kriterleri açısından önemli bir yer tutmaktadır. Meta etiketleri sayfanın kullanıcı tarafından görünmeyen ancak arama motorları tarafından işlenen <Head> etiketi eiçinde yazılırlar.
Meta name Description tagı kullanım şekli aşağıda gösterilmiştir. Description isimli tag’dır sitenizin yada bulunduğu sayfadaki içeriği tanımlar. Buradaki bilgiler arama sonuçlarında site linkinizin altındaki kısa açıklamadır.Buraya gireceğiniz metin 250 karakterden fazla olmaması önerilmektedir.
<meta name=”description” content = ” Sayfanın açıklaması ” >
Meta Description tag sonrasında site açıklamasının ardından site veya o sayfa ile alakalı anahtar kelime dediğimiz tanımlayıcı arama sorguları kelimeleri listesini yazabileceğiniz alandır. Anahtar kelimler virgülle ayrılarak ard arda girilmeli ve maximum 10 anahtar kelime aşılmamalıdır. Aksi halde spam yapan site kategorisine düşebilirsiniz.
<meta name=”keywords” content = ” anahtar kelime1,anahtar kelime2,anahtar kelime3, ” >
Bu etiket arama motorlarının dizine ekleme işlemleri için kullanılır. Robots tüm arama motorları için kullanılan genel bir etiket tir. Google için bu googlebot etiketi olarak kullanılır. O zaman sadece Google arama motoru tanır ve belirtilen işlemleri uygular. Kullanım şekli ve tipleri aşağıda verilmiştir. Birden fazla değer varsa virgül işareti ile ayrılmalıdır.
<meta name=”robots” content=”…, …” />
<meta name=”googlebot” content=”…, …” />
Bu etiketin dizin işlemleri için kullanılan tipleri ve değerleri aşağıdadır.
Google farklı dillerde Sayfanızın otomatik olarak ceviri hizmeti almasını istemiyorsanız aşağıdaki meta etiketini kullanın. <meta name=”google” content=”notranslate” />
Eylül 10, 2019
Şubat 19, 2016
Eylül 6, 2015
Ağustos 22, 2015