Cumartesi , 27 Şubat 2021
Fizik tedavi nasıl yapılır, yöntemleri ve teknikleri nelerdir? Fizik tedavi için gerekli şartlar nelerdir? Fizik tedavi ve rehabilitasyon kas ve sinir sistemi hastalıklarında ameliyatsız egzersiz ve hareketlerle, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve hareket kısıtlılıklarının giderilmesi amaçlanan bir tedavi yöntemidir.
İnsan vücudunda, özellikle hareketli bölgelerde başta bel ve boyun olmak üzere omuz, dirsek, gibi hareketlere kısıtlılık yarayan bölgelere uygulanan tedavi yöntemleridir.
Fizik Tedavi yöntemleri
Fizik tedavi uygulanacak bölge, doktor tarafından belirlenerek bir fizik tedavi programı belirlenmelidir, daha sonra fizik tedavi uzmanları gözetiminde bölgeye göre belirlenmiş hareketler, ısıtma ve alçak frekanslı elektrik akımları gibi özel cihazlarla uzmanların gözetiminde hareketliliği kısıtlanmış olan bölgeye uygunlanan tedavilerdir.
Fizik tedavi bir bilim dalıdır ve mutlaka alanlarında uzman sağlık personeli tarafından yapılmalıdır, benzer uygulamaların ehil olmayan kişi ve cihazlarla uygulanması, hasta kişide onarılması zor hasarlara yol açabilir.
Fizik tedavinin etkileri ve yan etkileri nelerdir ?
Fizik tedavi uygulamaları genelde ağrı kesici ve hasarlı dokularda kan dolaşımı ve tedavi edici özellikleri vardır, ayrıca gerginleşmiş dokuların esneme özelliği kazandırma, ve kas güçlendirici etkileri olmaktadır ve doğru tedavi uygulandığında herhangi bir yan etki görülmez. Fizik tedavi ile ilgili olarak yaygın inanışlardan biride bağımlılık yarattığıdır, ancak Fizik tedavi uygulamaları herhangi bir alışkanlık yaratma özelliği olmaz.
Ocak 2, 2019
Aralık 23, 2018
Nisan 24, 2018
Şubat 9, 2018