Pazartesi , 12 Nisan 2021
e-ıslah nedir, ne işe yarar? e-ıslah veritabanı giriş nasıl yapılır? e-ıslah’a giriş için neler gerekir? Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından hazırlanmış olan e-ıslah projesinin detayları ilgili yazımızda bulunmaktadır.
e-ıslah veritabanı kurulması; Türkiyede 1990 yılında e-ıslah çalışmaları başlatılmış ve yabancı teknolojiler terk edilerek, kendi sistemini kurma çalışmaları başlatılarak, Damızlık sığır yetiştiriciliği için, tek çatı altında ve merkezi bir veritabanı kurulmasının temeli atılarak, günümüze kadar gelmiştir. e-ıslah projesi 1997 yılında büyük ölçüde tamamlanmış olup, Türkiye kendine ait bir soykütüğüne kavuşmuştur. e-ıslah projesi ile hazırlanan veritabanı, uluslararası Hayvan Kayıt Komitesi’nin (ICAR) standartlarına uygun bir şekilde çalışmaktadır. E-ıslah veritabanı çalışması, Türkiye sığırcılık sektörüne önemli katkılar sağlamaktadır. 2004 yılına kadar, süregelen çalışmalar sonucunda E-ıslah veritabanının yazılımıda tamamlanarak faaliyete geçmiştir.
E-Islah veritabanında şuanda içerik olarak 198 adet havuz bulunur ve bunlar içinde hayvan verilerinden, Dns bilgilerine kadar birçok havuzun birleşmesinden oluşturulmuştur. 2005 yılı itibariyle online olarak kullanılmaya başlayan E-Islah projesi ile Soy kütükleri ve ön soy kütüğü projeleri ve geçmişe dönük yapılan çalışmalarda bulunmaktadır.
Sistemden faydanabilmek için kayıtlı bir üretici olmak gerekmektedir, Sisteme giriş için bir kullanıcı adı ve şifre gerekmektedir. Kayıtlı kullanıcıların, sistemlere giriş yapıldıktan sonra giriş bilgileri verilmektedir. E-ıslah projesinin giriş linkine aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Ocak 29, 2021
Nisan 5, 2020
Mart 20, 2020
Mart 19, 2020