Pazar , 28 Şubat 2021
Reflü Sintigrafisi nedir, nasıl çekilir, bebeklerd eve çocuklarda reflü tehşisi için hangi yöntemler kullanılır? Reflü Sintigrafisi çekmek zormudur? Reflü Sintigrafisi neden çekilir, zararı varmıdır?
GÖR ( Gastroözefageal Reflü ) sindirim sistemi rahatsızlıklarının başında gelen bir rahatsızlıktır, mide içinde bulunan asidin, istem dışı bir şekilde yemek borusuna yukarı kaçmasına Reflü denir. Bu rahatsızlık bir çok farklı semptomu ortaya çıkarabilir. Bu rahatsızlığın tespitine yönelik yapılan işlemlerden biriside Reflü Sintigrafisidir. Bu yöntem ile çocukta yada bebeklerde reflü hastalığının tehşisi konulabilir.
Reflü Sintigrafisi için, çocuklarda süt, mama yada portakal suyuna karıştırılan Radyonüklid bir sıvı hastaya içirilir ve hasta sırt üstü yatırıldıktan sonra bir Gama kamera ile periyodik olarak 30-90 dakika arasında seri çekimler yapılır ve filmler incelendikten sonra hastaya reflü tehşisi konulabilir.
Bu işlemde ayrıca akciğerlerde değerlendirilir ve herhangi bir sıkıntı olup olmadığına bakılabilir. Çocuklar veya bebeklerde kolayca uygulanabilen bir yöntem olan bu işlemde, tek dezavantajlı durum ise hastanın normal bir akciğer filmi çekilmesi esnasında alınan radysayondan daha fazlasına maruz kalmasıdır.
Ocak 2, 2019
Aralık 23, 2018
Nisan 24, 2018
Şubat 9, 2018